On a green area in a grown residential area in Antalya, Turkey, a house was to be designed, offering the owners both a maximum of privacy as well as a high degree of openness.
For this aim a radical and inelastic game between opening and closing was generated. The minimalist building shows a closed unity towards the street, to which it only opens through the front door and the garage. It therefore protects and shelters the privacy of the owners. On the other hand, openness and transparency characterise the building in direction of the garden. A barrier-free 18 m long high-end glass façade reveals the view into nature and the pool.
Integrated in the floor plan the pool is directly adjacent to the bedroom area and thus interlocks the inside and outside. Beyond that the light reflections on walls and ceilings are a wonderful design feature.
Visitors enter the building, which appears as a closed cube on the outside, on the ground floor and immediately sense the stunning architecture which will be revealed to them a few moments later. You are welcomed in a foyer showing a water-atrium, a light channel open to the sky, equipped with a fountain on the ground. The purist interior design, is only highlighted by a few high class pieces of furniture.
From there you continue into a wide-ranging loft area, which is home to dining and cooking. It has a beautiful view of the garden and pool by the imposing glass front. Up to 18 m² large barrier free panoramic sliding windows were integrated into the facade. The spacious loft feeling is furthermore underlined by the concrete floor extending to the terraces.
living space: 356 m²

1
Related Projects